Marketingfolyamat - blogbejegyzések

OTP Simple-t használsz bankkártyás fizetéshez? Erre figyelj!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email
Kovács Szilvi

Kovács Szilvi

Az OTP Simple bevezette az Instant Transzfer szolgáltatását, ami a kereskedői oldalon a bankkártya-elfogadás mellett elérhetővé teszi az azonnali átutalások automatizált kezelését.

Azt tapasztalom, hogy a már meglévő folyamatokat is érinti, több ügyfelemnél is teszteltük, és kérés nélkül aktív lett ez a szolgáltatás.

Mit jelent pontosan az instant transzfer azonnali átutalások funkció?

Eddig ha bankkártyás fizetés volt megadva és bejelölve egy SalesAutopilot megrendelési űrlapon, akkor a megrendelés gombr akattintva egyből az OTP Simple fizetési oldalra irányított, ahol már csak a kártya adatokat kellett megadni.

Viszont most beiktattak egy úgynevezett előválasztó oldalt, ahol akár az azonnali utalást is ki lehet választani.

Mi a gond az azonnali átutalások funkcióval?

Elsősorban az, hogy így megkerülhető a bankkártyás fizetés, miközben a szándékunk pont az, hogy csak kártyával fizessenek.

Tesztelésem során azt tapasztaltam, mikor az azonnali utalás választottam (de nem fizettem vele), hogy nem fizetés esetén

az OTP küldözget fizetési emlékeztetőket,
és a SalesAutopilot rendszerbe egyelőre félbehagyott kártyásként kerül be a megrendelés, nem is látod, hogy ez egy azonnali utalás lett volna. (lehet ez idővel módosulni fog, ha a SalesAutopilot ezt lefejleszti, de jelen pillnanatban, 2021. áprilisában, még ez a helyzet.)

Te is OTP Simple-t használsz kártyás fizetésre?

Ha igen, akkor javaslom, ellenőrizd le:

1., egy teszt rendeléssel nézd meg, nálad is be van-e kapcsolva a funkció?

2., Ha igen, és nem szeretnéd Te sem használni, akkor javaslom, mielőbb írj az OTP ügyfélszolgálatnak, hogy nem kéred ezt a funkciót. Úgy tapasztaltam, az Simple fiókban mi -ügyfelek- ezt nem tudjuk kikapcsolni.

Lehet, hogy idővel mi is ki tudjuk majd kapcsolni a fiókban, de eddig ahol néztem az ügyfelekkel, ott nem volt még erre lehetőség.

3., Ha kikapcsolták, ellenőrizd le, hogy tényleg kivették-e. Megrendelés után ide kell vigyen:

Előfizetést is érint?

Teszteltem erre is, és azt tapasztaltam, ismétlődő fizetésnél nem kínálja fel az azonnali utalást akkor sem, ha a fiókban amúgy be van kapcsolva a funkció.. Szerencsére, ez így jó!

Az instant transzferről itt olvashatsz bővebben:
https://simplepay.hu/instant-transfer/

Megosztás itt: facebook
Megosztás

Ajánlom:

Korábbi bejegyzések